venerdì 28 febbraio 2020

Despre femei și feminism

 
 Feminismul ca si curent de luptă pentru egalitate în drepturi civile a făcut pași enormi. Trebuie să o recunoaștem. În același timp eu cred că anumite lucruri sunt inevitabile in structura societății pentru că până la urmă femeia întotdeauna va da naștere. Bineînțeles că ăsta nu este un motiv pente a justifica următorii 20 de ani ai femeii pentru a deveni casnică însă in societățile creștine non protestante situația pare la nivel de secol 19 pentru că eu văd evidente piedici de a se da femeii-mamă posibilitatea de a se întoarce la locul de muncă in timpi relativ scurți. Nu același lucru este valabil in societățile creștin-protestante.
De partea cealaltă independența femeii este datorată celui mai fidel aliat al său... Anticonpționalul! Probabil pare ciudat însă faptul că rămâneau gravide le legau de multe ori de relații care nu și le doreau pentru că un raport sexual nu înseamnă și dorința cuiva de a concretiza o relație stabilă.
   După cum vad eu lucrurile in SUA pare a fi și o luptă a bărbaților de a recupera drepturile care le-au fost luate în timp iar Trump ar fi speranța multor maschilisti la revenirea la acele drepturi pierdute. În Europa lupta între sexe este la fel de aprigă iar femeile în Europa catolică deși au câștigat multe drepturi civile încă mai au de obținut aceea egalitate în a fi plătite la fel ca bărbații, pentru că în prezent ele câștiga cu 70% mai puțin dacă fac aceleași meserii. Nu au creșe, grădinițe și școli care să le permită un program lucrativ complect pentru că școlile creșele și grădinițele sunt deschise de la 8:30 la 15:30, 16:00 etc.
   În România comunismul a echilibrat multe rapoarte de egalitate între cele două sexuri însă biserica ortodoxă a ajutat bărbatul să recupereze enorm de mult teren prin implementarea doctrinelor creștine primitive unde femeia este considerată ca fiind sclava bărbatului (roaba), femeia este considerată spurcată dacă este pe ciclu menstrual, nu are dreptul sa intre in biserică după naștere, nu are dreptul să fie preot etc. Eu cred că în acel referendum al familiei tradiționale biserica a încercat să dea lovitura de grație însă nu a reușit deși a fost susținută de cele mai importante partide politice din România. Asta înseamnă că populația României este mult mai modernă decât au crezut elitele românești și biserica ortodoxă. 
   Mai sunt multe de făcut in România pentru egalitatea acestei minorități, sa nu uităm că avem foarte multe femei ce suportă violențe domestice, sunt bătute și suportă abuzuri de orice fel tocmai din parte propriilor bărbați sau concubini, asts in special la sate in zonele României sărace iar sărăcia nu le permite să își denunțe proprii abuzatori. Poate un prim pas ar fi tocmai acela de a se vorbi despre asta pentru a le face să înțeleagă că nu sunt o minoritate și că în timp societatea noastră la va permite să iasă din impasul in care se află. 
   

Nessun commento:

Posta un commento

Entro 24 ore il tuo commento sara pubblicato

Progres  ș i progresism    Progresul nu este atunci când reușim să învățăm anumite teorii sau anumite idei ci atunci când reușim să dezvo...