Cum este vazuta Romania de un Capsunar


Eu de aici din Italia vad lucrurile ca dintr-un stat cu drepturi respectate. Ca intr-un stat in care statul de drept functioneaza.
Eu insa ceea ce vad in Romania este exact opusul.
Nu imi permit sa afirm ca PSD ar fi facut ceva pe perioada guvernarii sale.
PNL se demonstreaza doar un partid instabil si fara un program politic. Liberalismul in Romania NU EXISTA!!!
Din ceea ce vad eu TOATE partidele politice romanesti NU AU UN PROGRAM POLITIC BINE DEFINIT. Tocmai din aceasta cauza gasesti aceste emigrari a parlamentarilor de pe un fotoliu pe altul. De la un partid la altul. Toate partidele politice romanesti sunt la fel. Unica difelenta dintre ele este interesul pentru a se agata de interese de casta sau de clan. Pentru ca oricum , sunt la moda clanurile la noi in tara.

In 2008 eu l-am intrebat pe William Branza de ce politicienii ascund criza economica mondiala ce era la acel timp. Mi sa spus ca este vina mass-mediei. Dupa alegeri criza a fost facuta publica.... de politicieni. Insa aceasta criza economica este platita DOAR de anumite categorii sociale. Aceleasi ce au platit din totdeauna in tara noastra. Politicienii nostri si bugetarii din sistemul administrativ (consilii de administratie, secretarii de stat, directorii societatilor cu capital majoritar de stat) nu au suferit nici o modificare de venit in timp ce profesorii, medicii, si toti lucratorii din domeniul public au suferit taieri de salarii. Nici macar pensionarii nu au fost iertati.

Sistemul de organizare si de operare al castelor de politicieni din romania este clasificat, aici in Italia ca ORGANIZATII MAFIOTE!!!
Este FOARTE EVIDENT ca politicienii nostri sunt COMPLECT INCOMPETENTI la capitolul LEGISLATIE, si ADMINISTRATIE din moment ce tara noastra dupa mai bine de 22 de ani de la revolutie nu este capabila sa traiasca din resurse proprii, ci este constransa sa imprumute bani de la FMI. Faptul ca FMI da indicatii politicienilor in ceea ce trebuie facut pana la cele mai mici amanunte, si faptul ca pentru a se face anumite reforme executivul romanesc trebuie sa primeasca ACORDUL FMI, demonstreaza ca tara noastra nu mai este INDEPENDENTA dpdv ECONOMIC!!!!
Penibilul este ca desi avem posibilitatea sa accesam fonduri europene, politicienii sunt atat de interesati de bani corupti si facuti fara munca, incat doar daca le platesti spaga iti dau o mana de ajutor pentru a accesa acele fonduri. Fonduri ce in realitate ar putea crea adevarata crestere economica si dezvoltare la nivel national.

Dezechilibrul social este o alta bila neagra si o tema pe care politicienii romani nu au de gand sa o dezbata. Aici in occident este inacceptabil ca difernta de venit dintre un politician (parlamentar) si un muncitor mediu sa fie atat de mare... de cate zeci de ori.. in concret... Aici este scandal si pentru ca diferenta de venit este de 4 sau 5 ori.

In Romania inca ne mai luptam impotriva "comunistilor" in timp ce majoritatea statelor ex comuniste au inchis demult acest capitol, lasand totul pe seama expertilor in istorie.

Imediat se vor face 70 de ani de la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial. Marile democratii au lasat demult URA DENTRE NATIUNI si colaborand au cresteri economice importante. Ajutandu-se intre ele dezvolta parghii economice si comerciale ce le aduc progrese FOARTE IMPORTANTE.  Noi Romania suntem IZOLATI DE VECINII NOSTRI. Privim cu ura pe unguri. Facem competitie de doi bani cu bulgarii care probabil nici nu stiu de aceasta competitie...))) Turcia are o crestere economica inspaimantatioare. Noi nu suntem capabili sa realizam nici o relatie economica cu aceasta tara, desi tot occidentul investeste acolo. Ungaria este privita ca o natiune ce nu o putem ierta datorita ISTORIEI... ce trist!

Tiganii, la noi in tara sunt vazuti ca o problema. Statul nu accepta ca problema este chiar STATUL ce nu a facut nimic pentru aceasta etnie. Maneaua este vazuta ca o muzica a rusinii. Americanii spre diferenta de noi, muzica neagra din New Orleans a transformato in curent cultural.
Astazi este ascultata si apreciata pe toata planeta. Mai curios este ca in Ungaria sunt cluburi culturale ce canta... manele si muzica tiganeasca...la diferite festivaluri. In Ungaria muzica tiganeasca umple salile  de teatru. La noi este bine platita la nunti si chefuri de ale smecherilor. Nu cred ca exista vreun artist al muzicii tiganesti care sa aiba posibilitatea sa isi vanda vreun album in mod normal. Este piratat inca dinainte sa intre in studioul de inregistrare.  O fi el tigan... insa aia este MUNCA LUI ce trebuie PLATITA ... iar el trebuie (ar putea ) sa plateasc taxe catre stat.
Ma opresc aici desi ar fi MULTE de spus despre tara mea... ce su sper sa o vad candva ALTFEL!!!

5 commenti:

  1. ... respectele mele, stimate domn, că ştiţi să spuneţi ceea ce românii în general nu ştiu să spună. Adică Adevărul.

    RispondiElimina
  2. Gasesc foarte interesante multe din ideile puse aici, şi mai presus de asta, felul în care sunt exprimate ele. Am remarcat şi felul in care v-a răspuns domnul deputat William Brînză şi vedeţi că a avut mult tact. Într-adevăr mass-media are o importantă influenţă. Când deschizi ziarele nu vezi decât scenarii sumbre despre criza economică şi ce ar putea să se întâmple. Să fim serioşi, noi ne vedem în continuare de treabă.

    RispondiElimina
  3. În politica românească şi dacă este unul sau doi care ar vrea să facă treabă, nu este lăsat. Uitaţi-vă numai cum s-au chinuit să facă un minister al diasporei, cum s-a vrut să se reducă taxele la consulate cu 50%..E drept a reuşit să scoată William Brînză 30%, dar aşa cu chiu cu vai...Probabil că ar trebui ca toata clasa politică să înceapă o schimbare. Altfel, nu se poate face nimic.

    RispondiElimina
  4. Cred ca singurul politician care ii reprezinta cu adevarat pe romanii din Diaspora este William Brinza. Fara doar si poate el este cel mai corect si singurul care ii asculta si ajuta pe romani si in afara alegerilor.

    RispondiElimina
  5. Eu una, nu vad cine altcineva ne-ar putea ajut mai mult si sa ne faca se ne simttim atat de integrati desi suntem lecati de multi ani in afara...

    RispondiElimina

Entro 24 ore il tuo commento sara pubblicato

Progres  ș i progresism    Progresul nu este atunci când reușim să învățăm anumite teorii sau anumite idei ci atunci când reușim să dezvo...